پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰۳

آرشیو تیر ماه 1402

نکات نگهداری از تجهیزات تهویه مطبوع

نکات مهم برای انتخاب فنکویل مناسب

۹ بازديد
فن کویل یکی از تجهیزات پرکاربرد تهویه مطبوع است که اجزای اصلی آن شامل کویل، الکتروموتور و فن دمنده هوا می شود. فن کویل ها از نظر شکل ظاهری، نوع کاربری و محل نصب در انواع مختلف سقفی، زمینی، دیواری، کاستی و کانالی عرضه می‌شوند. از این رو پیشنهاد می شود که قبل از خرید فن کویل، اطلاعات کاملی در مورد آن ها داشته باشید. در ادامه چند نمونه از نکات مهمی که هنگام خرید و انتخاب فن کویل باید در نظر بگیرید را بررسی می کنیم.

ظرفیت فن کویل

ظرفیت فن کویل که میزان هوا دهی آن را نشان می دهد معمولا با واحد CFM مشخص می شود. مقدار CFM در فن کویل مطابق با فضای مورد نظر و با در نظر گرفتن عواملی مثل آب و هوا، متراژ فضای مورد نظر و ارتفاع سقف ، تعداد در و پنجره، جهت تابش نور خورشید، تعداد نفرات و .. محاسبه و تعیین می شود. این محاسبات معمولا توسط مهندسین تأسیسات و با استفاده از نرم افزار انجام می شود اما این مقدار را به صورت تقریبی هم می توان برآورد کرد. توجه کنید که با استفاده از فن کویل دیگر نیازی به خرید چیلر و سایر تجهیزات تهویه مطبوع صنعتی و صرف هزینه های بالا برای تهویه مطبوع محیط نخواهید داشت.

نوع فن کویل

  • اولین قدم هنگام انتخاب و خرید فن کویل تعیین نوع آن ها است که باید متناسب با مکان مورد استفاده شما باشد. فن‌ کویل‌ها در انواع کانالی، کاستی، دیواری، سقفی (دو نوع رو کار و توکار) و زمینی تولید و عرضه شده اند.
  • در صورت نیاز به انتخاب فن کویل کانالی، باید امکان کانال کشی در ساختمان بررسی گردد. چراکه در صورت انتخاب فن کویل کانالی، وجود این امکان ضروری است.
  • در صورت انتخاب و خرید فن کویل سقفی باید توکار یا روکار بودن نوع آن تعیین شود. فن کویل توکار در فضایی مانند داخل سقف کاذب نصب می گردد و تنها بخش قابل رویت دریچه خروجی هوا و دریچه برگشت هوای آن است. 
  • نکته دیگری که اهمیت زیادی در انتخاب نوع فن کویل ها دارد، مکان نصب فن کویل هاست تا نوع دستگاه با توجه به آن تعیین شود. در این حالت مشخص می شود که فن کویل از نوع زمینی باشد یا دیواری و یا مثل فن کویل کاستی به شکل سقفی روکار نصب شود.

 

همه چیز درباره کولر گازی پرتابل

۹ بازديد

کولرهای گازی های پرتابل (Portable) یکی از تجهیزات رایج سرمایشی هستند که به دلیل قابل حمل بودن مورد توجه بسیاری از کاربران قرار گرفته اند. در این مقاله نگاهی کلی به کولر گازی پرتابل و انواع  و قیمت آن می پردازیم.

کولر گازی پرتابل چیست؟

کولر گازی پرتابل همانطور که نام آن پیداست، امکان حمل و جابجایی دارد و برای فضاهای دارای متراژ پایین مانند اتاق خواب، مغازه، دفتر کار و... مناسب است. نحوه عملکرد این کولر گازی مانند سایر مدل های کولر اسپلیت و بر اساس سیکل تبرید تراکمی می باشد. 

تفاوت کولر گازی پرتابل با سایر مدل های اسپلیت

تفاوت اصلی کولر گازی پرتابل با سایر کولرهای گازی دیواری و ایستاده این است که این کولرها یک تکه و فاقد یونیت خارجی هستند. به این معنا که تمام اجزای اسپلیت پرتابل به صورت یکپارچه درون یونیت داخلی قرار گرفته اند. همچنین کولر گازی ها پرتابل دارای ابعاد کوچک تری نسبت به سایر اسپیلت ها هستند و در نتیجه فضای کمتری از محیط را اشغال می کنند. همچنین ظرفیت کولر گازی های پرتابل بین 6000 تا 18000 BTU/hr است و در نتیجه قیمت کولر گازی پرتابل نیز کمتر از کولرگازی های دارای ظرفیت بالا می باشد.

انواع کولر گازی پرتابل

کولرهای گازی پرتابل به طور کلی در دو گروه تک لوله و دو لوله قرار می گیرند. کولر گازی پرتابل تک لوله دارای یک لوله برای انتقال هوای گرم درون اتاق به محیط بیرون هستند، اما نوع دو لوله همانطور از نام آن پیداست از دو لوله برای انتقال هوا استفاده می کند. کولر گازی های پرتابل تک لوله ظرفیت هوادهی پایین تری نسبت به کولرهای دو لوله دارند و در نتیجه توانایی آنها در خنک سازی محیط و انتقال هوای گرم به بیرون کمتر است.  در واقع عملکرد کولر گازی های پرتابل تک لوله و دو لوله مشابه یکدیگر است و فقط اجزای کولر تک لوله (کمپرسور و کندانسور) دارای ظرفیت پایین تری هستند.