چهارشنبه ۰۹ آبان ۰۳

آرشیو مرداد ماه 1403

نکات نگهداری از تجهیزات تهویه مطبوع

مزایای کولر گازی پرتابل

۷ بازديد
کولر گازی پرتابل یکی از انواع کولرهای گازی است که قابلیت حمل آسان دارد، به صورت ایستاده است و در هر دو فصل سرد و گرم سال مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله با کاربردها و مزایای استفاده از کولر گازی پرتابل آشنا خواهید شد.

کولر گازی پرتابل کجا استفاده می شود؟

بر خلاف سایر مدل های کولر گازی و اسپلیت، این نوع کولر گازی فاقد یونیت خارجی است و همه قطعات آن از قبیل اواپراتور و کندانسور درون یک یونیت و درون خودش واقع شده است. سایزهای مختلفی از کولر گازی پرتابل در بازار موجود است که خریدار می تواند با توجه به نیاز و متراژ و فضای مورد نظر یکی از سایزها را انتخاب کند. برای مثال از کولر گازی پرتابل با سایز بزرگ برای گرم و سرد کردن مراکز عمومی مثل اداره ها، مساجد، رستوران ها و غیره استفاده می شود. از کولر گازی پرتابل با سایز متوسط برای فضاهایی مثل هال یا پذیرایی استفاده می شود. از کولر گازی پرتابل با سایز کوچک معمولا برای فضاهای با متراژ کم مورد استفاده قرار می گیرد. در استفاده از این نوع کولر گازی باید به این نکته توجه کرد که برای فضاهایی با متراژ بیشتر از 30 متر استفاده نشود زیرا ممکن است عملکرد مورد نظر را دریافت نکنید.

مزایای استفاده از کولر گازی پرتابل

از آنجایی که این نوع کولر گازی در میان کاربران محبوبیت بالایی کسب کرده است، می توان نتیجه گرفت داری مزایای زیادی است که در اینجا به چند مورد آن اشاره می کنیم.
- کولر گازی پرتابل به راحتی قابل نصب است و خود کاربر می تواند نسبت به نصب دستگاه در محل مورد نظر اقدام کند.
- این نوع اسپلیت، یونیت خارجی ندارد بنابراین اندازه و ابعاد کوچک و جمع و جوری دارد و فضای کمی اشغال می کند.
- این کولرگازی با ظرفیت های پایینی مثل 12000 و 15000 در بازار موجود است.
-کولرگازی پرتابل دارای قابلیت حمل آسان است و برای مستاجرهایی که به کولر گازی نیاز دارند، گزینه بسیار مناسبی است. همچنین مدل هایی از این دستگاه که دارای پایه های چرخدار است، انتقال را از مکانی به مکان دیگر بسیار آسان تر نموده است.
- کولر اسپلیت پرتابل به راحتی قابلیت خنک کنندگی فضاهای کوچک و تقریبا 40 متری را داراست.
- خرید کولر گازی پرتابل به صرف هزینه هنگفتی نیاز ندارد و نسبت به برخی از کولر های گازی موجود در بازار نیازمند هزینه کمتری می باشد.
-این دستگاه برق و انرژی کمتری مصرف می کند.
- فیلتر های مورد استفاده در این دستگاه به راحتی در بازار یافت می شوند. همچنین این فیلترها قابلیت شستشو دارند و یک بار مصرف نیستند و می توان پس از هر بار کثیف شدن آن ها را شست و تا چندین بار استفاده نمود.
- کولر گازی پرتابل از قابلیت کنترل از راه دور نیز برخوردار می باشد. بعضی از مدل های این دستگاه سیستم کنترل زمان هم دارند که در بازه های زمانی معین اقدام به خاموش و روشن کردن کولر می کند.
- با توجه به اینکه این دستگاه دارای قابلیت کاهش رطوبت محیط است، برای مناطقی با میزان رطوبت بالا گزینه بهتری نسبت به دیگر انواع کولر گازی می باشد.

 

درون یک دستگاه هواساز چه می گذرد؟

۷ بازديد
هواساز (AHU) هوا را تهویه کرده و آن را داخل یک ساختمان توزیع می کند. این دستگاه ها معمولاً هوای تازه محیط را از بیرون گرفته و پس از فیلتراسیون آن، هوا راگرم یا سرد می­کنند. حتی ممکن است هوا را رطوبت­زنی کرده و بعد آن را از طریق کانال­ها به نواحی طراحی شده داخل ساختمان منتقل کنند. هواسازهای هایژنیک معمولاً یک داکت اضافه برای خروج هوای استفاده شده از داخل اتاق­‌ها دارند که این هوا را به وسیله یک فن به اتمسفر تخلیه می­کنند.

وظایف هواساز

هواساز شامل مجموعه‌ای از کامپوننت‌ها است که به ترتیب وظیفه‌های زیر را انجام می‌دهند:
1. خلق جریان هوا در هواساز: هوای بیرونی را وارد دستگاه می‌کند و از طریق فیلترها واکنش می‌دهد تا هوای تمیز و آمادهٔ استفاده در داخل ساختمان فراهم شود.
2. گرمایش یا خنک کردن هوا: هواساز می‌تواند هوا را با استفاده از سیستم‌های گرمایشی یا خنک‌کننده تنظیم کند، بسته به نیاز دمایی محیط.
3. ترطیب و تخلیه رطوبت: در برخی از موارد، هواساز می‌تواند رطوبت هوا را تنظیم و کنترل کند، برای سطوح راحتی و شرایط مطلوب.
4. تنظیم جریان هوا: هواساز قابلیت تنظیم جریان هوای تهویه شده را دارد تا به اندازهٔ مناسب در ساختمان توزیع شود.
5. صداگیری: هواساز می‌تواند برخی از صداهای تولید شده در فرآیند تهویه را کاهش دهد و سر و صدا را کنترل کند.
هواساز معمولاً با استفاده از فن‌ها، فیلترها، بخاری‌ها، چیلرها، یونیت‌های خنک کننده، گرم‌کننده‌ها، و سایر تجهیزات مرتبط کار می‌کند. طراحی و عملکرد AHU بسته به نیازهای خاص ساختمان و سیستم‌ها دارد

اجزای هواساز

به طور کلی اجزا و بخش های اصلی تشکیل دهنده یک هواساز به شرح زیرند:

بدنه هواساز

از نکات مهم هنگام خرید هواساز، بدنه آن است و توجه به دو موضوع در آن حائز اهمیت است؛ یکی ضخامت ورق بدنه هواساز و دیگری مسئله هوابندی و سیل (Seal) بودن قسمت­‌های مختلف آن از نظر وجود نداشتن درزهای باز و عبور هوا از میان پیچ و مهره­ها و المان­های بدنه هواساز.

دمپرهای هوا ساز

دمپرها از چندین صفحه فلزی تشکیل شده اند که قابلیت چرخش و تغییر زاویه دارند. آن­ها می­توانند بر اساس فرمان موتور دمپر یا به صورت دستی برای جلوگیری از ورود و یا خروج هوا تنظیم یا حتی بسته شوند.

فیلترهای هواساز

در ساختار هر سیستم تهویه مطبوعی از جمله کولر گازی و هواساز، فیلترهای مختلفی وجود دارند. فیلترهای هواساز با هدف به دام انداختن و جذب تمام آلودگی ­ها، ذرات معلق در هوا و گرد و غبار و جلوگیری از ورود آن­ ها به هواساز و هوای ساختمان، درون هواساز تعبیه شده اند. به طور عمده در ساختار هواساز تعدادی فیلتر پنلی یا پیش فیلتر برای به دام انداختن ذرات بزرگ­تر گرد و غبار وجود دارد. در نهایت هم چند فیلتر کیسه ­ای برای جداسازی و جذب ذرات کوچک­تر گرد و غبار در هواساز قرار گرفته است.

کویل های گرمایشی و سرمایشی هواساز

بخش مهم دیگری که در دستگاه هواساز وجود دارد کویل ­های گرمایشی و سرمایشی هستند که برای گرمایش و سرمایش هوا تعبیه شده ­اند. کویل های مورد نیاز سرمایش و گرمایش در هر هواساز از 6 نظر باید دقیقاً محاسبه و اجرا شوند:
  • سطح حرارتی یا برودتی
  • تعداد پره (فین) در اینچ
  • تعداد ردیف‌ها و قطر کویل ها
  • جنس کویل
  • نوع کویل
  • افت فشار جریان سیال در کویل ها
دمای هوای ورودی به کانال‌های توزیع هوا قبل از خروج از هواساز اندازه ­گیری و وارد شبکه داکت ­ها می ­شود. برای حفظ شرایط آسایش داخلی درون ساختمان باید یک دمای از پیش تعیین ­شده در نظر گرفته شود که دمای تنظیم ­شده یا شرایط طرح داخل نامیده می ­شود. برای اطلاع از قیمت هواساز و سایر تجهیزات مطبوع مثل چیلر، برج خنک کننده، مینی چیلر، فن کویل، داکت اسپلیت و... می توانید به سایت های مرجع این تجهیزات مثل دماتجهیز مراجعه کنید.

مبدل های حرارتی صفحه ای هوا ساز

تجهیز دیگری که در بعضی از هواسازها وجود دارد مبدل ­های حرارتی صفحه ­ای (Plate Heat Exchangers) هستند. در این حالت از ورق­ های نازک فلزی برای جداسازی دو جریان هوا استفاده می شود تا این مبدل ها با هم تماس نداشته باشند. اختلاف دمای بین دو جریان هوا باعث انتقال حرارت از جریان خروجی و از طریق دیواره­ های فلزی مبدل حرارتی به جریان هوای خنک ورودی می شود.