چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۰۳

آرشیو فروردین ماه 1402

نکات نگهداری از تجهیزات تهویه مطبوع

مقایسه مصرف برق کولر گازی و کولر آبی

۱۱ بازديد
با افزایش دما در فصول گرم سال، انتخاب یکی از تجهیزات خنک کننده در ساختمان ها از اقدامات مهم افراد به شمار می آید. از این رو انواع زیادی از این سیستم های سرمایشی تولید و به بازار عرضه می شوند. کولر گازی و کولر آبی جزو رایج ترین این تجهیزات در میان سایر سیستم های خنک کننده هستند. این دو دستگاه از جنبه های مختلفی یک دیگر تفاوت دارند که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم. اما تفاوت اصلی این دو دستگاه در میزان مصرف برق آن هاست که در ادامه مطلب مصرف برق کولر گازی و کولر آبی را مقایسه خواهیم کرد.

تفاوت کولر گازی و کولر آبی در یک نگاه

کولر گازی و کولر آبی هر دو از تجهیزات خنک کننده هستند (و البته اسپلیت دارای عملکرد گرمایشی هست) اما تفاوت های زیادی با هم دارند؛ از عمده تفاوت های کولر آبی و اسپلیت موارد زیر هستند:
  • کولر آبی برای خنک سازی هوای محیط از روش سرمایش تبخیری استفاده می کند ولی روند سرمایش در کولر گازی بر اساس سیکل تبرید تراکمی و با استفاده از گاز مبرد انجام می گیرد.
  • به علت افزایش میزان رطوبت موجود در هوای تولید شده، استفاده از کولر های آبی در مناطق شرجی مثل شمال یا جنوب ایران پیشنهاد نمی گردد. اما اسپلیت رطوبت هوا را کاهش می‌دهد و به همین دلیل استفاده از آن مناسب آب و هوای شرجی می باشد.
  • با صرف نظر از ظرفیت و برند، قیمت تمام شده ی کولر گازی به مراتب بیش تر از کولر آبی است.
  • کولرهای آبی فقط قابلیت سرمایشی دارند اما کولرهای گازی دارای قابلیت گرمایشی نیز هستند.
  • قدرت خنک سازی انواع کولر گازی های مختلف همچون کولر گازی پنجره ای، دیواری، ایستاده و پرتابل بیشتر از کولر آبی است.

مصرف برق کولر آبی بیشتر است یا کولر گازی؟

با توجه به اینکه برای فشرده سازی گاز مبرد در کولر گازی، کمپرسور در آن تعبیه شده است، مصرف برق اسپلیت ها نسبت به کولرهای آبی بسیار بیشتر (حدود 4 برابر) است. چراکه مصرف برق کولر آبی تنها ناشی از برق الکتروموتور و پمپ آب می باشد. همچنین با رعایت نکاتی مانند عدم استفاده از کولر گازی و اسپلیت در ساعات اوج مصرف انرژی، با انتخاب کولر گازی و اسپلیت مجهز به کمپرسور اینورتر، توجه به شرایط عایق کاری ساختمان و... می توان تا حد قابل توجهی مصرف برق آن ها را بهینه سازی کرد.
 

بهترین کولر برای مناطق شرجی

۸ بازديد
در این مقاله قصد داریم برخی از مهم ترین نکاتی که باید هنگام انتخاب و خرید کولر گازی برای مناطق شرجی و مرطوب مثل شمال ایران در نظر بگیرد را شرح می دهیم.

داشتن تکنولوژی اینورتر

اینورتر بودن کولر گازی به معنای متغیر بودن دور کمپرسور آن می باشد. در این صورت هنگامی که دمای محیط به حد مطلوب برسد (دمای تعیین شده توسط کاربر)، به محض تشخیص ترموستات دستگاه کمپرسور آن خاموش شده و دوباره در زمان مورد نیاز روشن می گردد.
به این شکل علاوه بر تعادل دمایی محیط با کاهش روشن و خاموش شدن متوالی دستگاه، اسپلیت کمتر دچار استهلاک می شود و با کاهش شوک الکتریکی وارد بر آن، مصرف برق دستگاه به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. به همین علت هنگام خرید کولر گازی های اینورتر، آنها را با نام اسپلیت کم مصرف نیز می‌خوانند.

گاز مبرد مورد استفاده در کولر گازی

انتقال حرارت در سیکل تبرید کولر گازی توسط گاز مبرد انجام می گردد و از این رو نوع این گاز نقش مهمی در راندمان دستگاه دارد. گازهای مبرد انواع مختلفی دارند اما عمدتاً در کولرهای گازی از گازهای R410a و R22 استفاده می شود. گاز مبرد R410a قابلیت انتقال حرارت بالاتری نسبت به گاز قدیمی R22 دارد و به همین خاطر راندمان آن بالاتر است.

گرید انرژی کولر گازی

گرید یا رده انرژی (EER) کولر گازی و اسپلیت روی برچسب انرژی آن درج می شود. رده انرژی نشان دهنده میزان انرژی مصرفی دستگاه و در واقع عملکرد و راندمان آن می باشد. به طور کلی رده بندی انرژی در تجهیزات الکتریکی با 7 طیف رنگی مختلف (سبز تیره تا قرمز) در برچسب انرژی آن ها نشان داده می شود، اما در کولرهای گازی رده انرژی در گروه های A و B قرار می گیرد.
در این بین، مناسب ترین گرید انرژی اسپلیت گرید A است که به رنگ سبز تیره نمایش داده می شود و نشان دهند مصرف کمتر انرژی و بازدهی بالاتر دستگاه می باشد. در انواع برندهای اسپلیت مانند کولر گازی جی پلاس، ال جی، هایسنس و... کیت اینورتر وجود دارد.

میزان پرتاب باد کولر گازی و اسپلیت

پرتاب باد در کولر گازی و اسپلیت به معنای این است که دستگاه می تواند تا چه فاصله ای از فضای محیط را خنک یا گرم کند. کولرهای گازی در پرتاب بادهای متفاوت 10 متر و 20 متر ارائه می شوند و طبیعی است که اسپلیت های دارای پرتاب باد بیشتر، انتخاب مناسب تری برای فضاهای بزرگ تر خواهند بود.