پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰۳

مقایسه و تفاوت چیلر و برج خنک کننده

نکات نگهداری از تجهیزات تهویه مطبوع

مقایسه و تفاوت چیلر و برج خنک کننده

۲ بازديد

 این روزها تمام تجهیزات تولیدی در حوزه تهویه مطبوع، نقش مهمی در ایجاد رفاه و آسایش افراد ساکن در محیط های مسکونی، اداری، تجاری و ... دارد. برج خنک کننده و چیلر، دو مورد از تجهیزات رایجی هستند که برای تامین آب خنک سایر دستگاه های تهویه مطبوع مثل هواساز و فن کویل استفاده می شوند. در این مقاله تفاوت چیلر را با برج خنک کننده بررسی می کنیم.

مقایسه چیلر و برج خنک کننده

پیش از شناخت ساختار، اجزاء، نحوه عملکرد و.... این دو تجهیز لازم است تا ابتدا تعریف مختصری از چیلر و برج خنک کننده و کاربرد آنها داشته باشید تا با اطلاعات بیشتری اقدام به خرید چیلر یا برج کنید.

چیلر و کاربرد آن

چیلر در واقع هسته مرکزی یک سیستم تهویه محسوب می شود که با کاهش دمای آب و به جریان درآوردن آب خنک شده در کویل فن کویل یا هواساز، فرآیند سرمایش هوا را انجام می دهد. چیلر با در گردش داشتن گاز فریون موجود در مدار سیستم آن، در طول یک سیکل تبرید مداوم، دمای آب برگشتی از کویل هواساز را سرد کرده و دوباره آب سرد را به وسیله پمپ به کویل هواساز می فرستد. چیلرها از نظر نوع عملکرد به سه گروه تراکمی، جذبی و سانتریفیوژ تقسیم می گردند.

چیلر آپارتمانی یا خانگی چیست؟

چیلرها به دلیل کیفیت و قدرت زیاد در فرآیند تهویه مطبوع، قیمت بالایی داشته و جزو کالاهای سرمایه ای هر ساختمان محسوب می شوند. از چیلرهایی که ظرفیت یا تن تبرید پایین تری دارند، عموما با نام چیلر خانگی یا آپارتمانی یا مینی چیلر نام برده می شود که چیلرهایی از نوع هواخنک هستند.
توجه کنید که پیش از سفارش و خرید چیلر مورد نیاز باید به ظرفیت واقعی، ابعاد، چگونگی حمل و امکان نصب چیلر در موتورخانه یا پشت بام، توجه کافی داشته باشید. چراکه در نظر گرفتن فاصله های جانبی و طولی کافی به منظور سرویس های سالیانه کندانسور، اواپراتور و کمپرسور دستگاه چیلر و تعمیرات احتمالی دستگاه امری کاملاً ضروری می باشد.

برج خنک کننده و کاربرد آن

برج خنک‌ کننده دستگاهی است که حرارت آب خنک کننده موجود در تجهیزات صنعتی یا دستگاه های تهویه مطبوع را به روش انتقال حرارت همراه با منتقل کردن جرم (روش تبخیری) جذب و آن را به اتمسفر منتقل می نماید. برج های خنک کننده از نظر نوع عملکرد، به دو دسته مدار باز و مدار بسته تقسیم می گردند.

نحوه عملکرد برج خنک کننده

همانطور که گفتیم، انواع برج خنک کننده از نظر نحوه عملکرد به دو دسته زیر تقسیم می شوند:

عملکرد برج خنک کننده مدار بسته

برج خنک کننده مدار بسته از نظر جنس بدنه به دو نوع فایبرگلاس و گالوانیزه و از نظر فرم بدنه به دو نوع مکعبی و مدور(گرد) تقسیم بندی می‌شوند. 

عملکرد برج خنک کننده مدار باز

دلیل اینکه به این کولینگ تاورها مدار باز گفته می شود این است که آب گرم که برای سرد شدن به برج پمپاژ می شود، در یک فضای باز داخل برج جریان می یابد و با هوای اتمسفر تماس مستقیم دارد. از این رو چون در اثر برخورد آب با هوا، بخشی از آب تبخیر می شود، به آن برج خنک کننده تبخیری، مرطوب، یا تر می گویند. 

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم تا اطلاعات مفیدی به شما درباره عملکرد چیلر و برج خنک کننده بدهیم. چیلرها به عنوان قلب تپنده یک سیستم تهویه شناخته می شوند و برج های خنک کننده تجهیزاتی هستند که گرمای آب خنک کننده در دستگاه های صنعتی یا سیستم های تهویه مطبوع را به روش انتقال جرم جذب و آن را به اتمسفر منتقل می کنند. 
 
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.